Steun ons

Het Samenfonds Steunen dat kan!

Onze grondgedachte is elkaar versterken en wij hopen dat u onze inspanningen waardeert en ons wilt ondersteunen om van het Samenfonds een succes te maken.

Elk individu, organisatie, vereniging of bedrijf kan bijdragen tot het succes van het Samenfonds. Dit kan op drie manieren:

1. Doneer uw oude textiel

De voornaamste inkomstenbron van het Samenfonds komt uit de winst van de textielinzameling te Weert. Uw oude textiel is dus geld waard. Gooi het dus niet in de vuilbak maar lever het in. Dit is niet alleen goed voor het milieu maar hiermee steunt u ook Weerter verenigingen en het Samenfonds.

In veel wijken wordt huis aan huis textiel opgehaald door lokale verenigingen. Hiervoor ontvangen zij ook een vergoeding. Klik hier om te zien wanneer in uw straat textiel wordt opgehaald.

U kunt uw textiel ook in de Reshare kledingcontainers deponeren.

Klik hier om te zien waar een container staat in uw buurt.

Ook kunt u uw textiel afgeven bij de Sponsorwinkel. Klik hier voor de actuele openingstijden van de Sponsorwinkel.

Steun de sponsorwinkel en verenigingen! Doneer je oude kleding.

Stop ze in onze groene containers
Stop ze in onze groene containers
Zet ze aan de straat in gesloten zak
Zet ze aan de straat in gesloten zak
Breng ze naar onze sponsorwinkel
Breng ze naar onze sponsorwinkel

2. Gift

De gemakkelijkste manier om het Samenfonds te steunen is door een gift te doen. U kunt een donatie overmaken naar banknummer: NL46RABO0300499310 of contact opnemen met het bestuur via een e-mail. Omdat het Samenfonds door de belastingdienst is erkend als een ANBI is uw donatie mogelijk fiscaal aftrekbaar.

3. Een actie organiseren

Iedereen kan het Samenfonds helpen door zelf iets te organiseren of door financiële steun te geven aan acties georganiseerd door anderen. Het Samenfonds stimuleert mensen, verenigingen, serviceclubs, bedrijven en anderen om kleine en grote initiatieven op touw te zetten waarvan de opbrengst wordt geschonken aan de projecten die wij steunen.

Welke activiteit kunt u organiseren?
Er zijn tal van voorbeelden van succesvolle steunacties. Bijvoorbeeld het organiseren van een ‘pasta/BBQ avond’ of een ‘autowasdag’, sponsorloop etc.
We moedigen iedereen dan ook aan creatief te zijn. Aarzel niet om ons een voorstel te doen, dan kunnen we samen overleggen hoe u de actie het best kunt opzetten. U kunt natuurlijk ook een gedeelte van de opbrengst van een bestaand project schenken dat steun ontvangt van het Samenfonds. Alle hulp is welkom.

Wat krijgt u van ons?
Wij helpen u waar mogelijk mee en faciliteren zoveel als mogelijk uw actie door bijvoorbeeld aandacht in de pers, bekendheid in ons netwerk etc. Neem hiervoor zeker contact met ons op.

Samenwerking met andere fondsen

Het is onze ambitie om mensen maar ook organisaties met elkaar te verbinden en dus ook fondsen. Graag werken wij samen met andere fondsen, particuliere vermogenden en serviceclubs etc.

Het is mogelijk om bij ons uw fonds onder te brengen, dit wordt ‘fonds op naam’ genoemd. Bent u hierin geïnteresseerd of wilt u hierover een vrijblijvend gesprek, neem dan contact op met ons.